BLOG - Paas Brunch tip - French 75: Een sprankelend gin festijn met Gustus Vitae

BLOG - Paas Brunch tip - French 75: Een sprankelend gin festijn met Gustus Vitae

Feb 19, 2024Lobke Van den Wijngaert

Beste VitaVitae liefhebbers,

Welkom bij een culinair avontuur waar we de schitterende wereld van de French 75 betreden, een cocktail die de elegantie van Parijs in elke sprankelende slok vastlegt.

Vandaag gaan we een stap verder en voegen we een unieke twist toe met Gustus Vitae, een gin die bekend staat om zijn kruidige avontuur.

Het Basisrecept voor de French 75 kan je hier vinden:
RECEPT - French 75 – Vita Vitae Gin

De naam "French 75" wordt vaak geassocieerd met de Franse 75mm-veldkanonnen die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt. De cocktail zou zijn naam danken aan de krachtige impact die het op de drinker kan hebben, vergelijkbaar met het krachtige effect van het kanon.

De French 75 is een heerlijke keuze voor liefhebbers van mousserende cocktails. Het combineert de kruidige complexiteit van gin met de frisheid van citroensap en de levendigheid van champagne, wat resulteert in een verfijnde en feestelijke drank.

Waarom Gustus Vitae?

Gustus Vitae, met zijn intrigerende mix van verbena, rooibos, kruidnagel, voegt een onverwachte dimensie toe aan de French 75. De kruidige noten vermengen zich prachtig met de frisse citrus en de levendige bubbels van champagne, waardoor elke slok een ontdekkingsreis wordt.

De complexiteit en diepgang van Gustus Vitae tillen deze klassieker naar nieuwe hoogten, terwijl de kruidige tonen een verrassende harmonie creëren. Het is een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en smaakvolle ervaring in hun French 75-reis.

Proost op de elegantie van Parijs, de sprankeling van champagne, en de verfijnde kruiden van Gustus Vitae!

Op een schitterende reis van smaak en sprankeling.

Perfect voor Pasen.

More articles